Ajax Control Toolkit Kurulumu



Ajax Control Toolkit , Visual Studio ile birlikte kullanılan ve içerik olarak Ajax konusunda ihtiyaç duyulan birçok aracı barındıran bir paket. Öncelikle bu paketi indirmek için Ajax Control Toolkit Download Sayfası ‘na gidiyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken husus kullandığımız .Net Framework’un versiyonuna uygun olan dosyayı indirmemiz.
İndirdiğimiz arşiv dosyasının içerisinde “AjaxControlToolkit.dll” adında bir DLL dosyası olacak. Öncelikle Visual Studio ekranında Toolbox sekmesinde sağ tuşa tıklayarak “Add Tab” ı seçiyoruz.
Oluşan yeni tabın ismini verdikten sonra yine aynı tab üzerinde sağ tuşa tıklayarak açılan menüden “Choose Items” ı seçiyoruz. Karşımıza şu şekilde bir pencere açılacak:
Bu pencerede “.NET Framework Components” sekmesi altındaki “Browse” butonuyla Ajax Control Toolkit’e ait arşiv dosyasını açtığımız yerdeki “AjaxControlToolkit.dll” dosyasını seçiyoruz ve OK butonuna basıyoruz.
Artık Ajax Control Toolkit içeriği Toolbox’ımıza eklenmiş durumda. Unutmamamız gereken bu bileşenleri kullanırken “Ajax Extensions” tabı altındaki “ScriptManager” içeriğini sayfamıza eklememiş olmamız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder